De Amerikanen en de Europeanen zijn verantwoordelijk voor wat Poetin inderdaad een volwassen burgeroorlog noemt. Naar zijn mening heeft hij de Oekraïne voldoende geholpen wat financiële steun betreft, Rusland zou nu wel echter graag zijn geld van de nog openstaande rekeningen terug willen.

Poetin waarschuwde dat de sancties weinig of geen effect hebben op de Russische economie, ze zullen echter wel een boemerangeffect hebben naar het westen toe. In dat verband gaf de Russische president ook opnieuw een hint naar een mogelijke de-dollarization.

De Amerikanen en de Europeanen zijn verantwoordelijk voor wat Poetin inderdaad een volwassen burgeroorlog noemt. Naar zijn mening heeft hij de Oekraïne voldoende geholpen wat financiële steun betreft, Rusland zou nu wel echter graag zijn geld van de nog openstaande rekeningen terug willen. Poetin waarschuwde dat de sancties weinig of geen effect hebben op de Russische economie, ze zullen echter wel een boemerangeffect hebben naar het westen toe. In dat verband gaf de Russische president ook opnieuw een hint naar een mogelijke de-dollarization.