Maar de Russen zijn bereid nog een stapje verder te gaan, ze willen de Amerikanen recht in hun hart treffen. Poetin verklaart de oorlog aan de dollar en dan meer bepaald aan de petrodollar. Volgens Poetin is het monopolie van de dollar in de oliehandel te gek om los te lopen.

Het is regelrecht tegen de Russische belangen in, de economie van zijn land lijdt er onder. De bedoeling van Rusland is om in de toekomst zijn olie en aardgas gewoon in roebels te verkopen, waarmee de eigen munt een duwtje in de rug zou krijgen. De Amerikanen zijn meteen gewaarschuwd dat hun dollar nog harde noten te kraken kan krijgen.

Maar de Russen zijn bereid nog een stapje verder te gaan, ze willen de Amerikanen recht in hun hart treffen. Poetin verklaart de oorlog aan de dollar en dan meer bepaald aan de petrodollar. Volgens Poetin is het monopolie van de dollar in de oliehandel te gek om los te lopen. Het is regelrecht tegen de Russische belangen in, de economie van zijn land lijdt er onder. De bedoeling van Rusland is om in de toekomst zijn olie en aardgas gewoon in roebels te verkopen, waarmee de eigen munt een duwtje in de rug zou krijgen. De Amerikanen zijn meteen gewaarschuwd dat hun dollar nog harde noten te kraken kan krijgen.