Uiteindelijk worden niet alleen de betrekking tussen Rusland en de VS verzuurd, maar ook economisch gaan een aantal Amerikaanse bedrijven de pijn van de sancties voelen. Bedrijven als Exxon Mobil Corporation zullen niet meer de kans krijgen om in Rusland operationeel te zijn.

De plaats van Exxon Mobil en de andere Amerikaanse oliebedrijven zal met de glimlach ingenomen worden door oliemaatschappijen met een andere nationaliteit, waaronder ook Europese. Op langere termijn zullen de VS hoe dan gaan voelen dat de sancties averechts werken.

Uiteindelijk worden niet alleen de betrekking tussen Rusland en de VS verzuurd, maar ook economisch gaan een aantal Amerikaanse bedrijven de pijn van de sancties voelen. Bedrijven als Exxon Mobil Corporation zullen niet meer de kans krijgen om in Rusland operationeel te zijn. De plaats van Exxon Mobil en de andere Amerikaanse oliebedrijven zal met de glimlach ingenomen worden door oliemaatschappijen met een andere nationaliteit, waaronder ook Europese. Op langere termijn zullen de VS hoe dan gaan voelen dat de sancties averechts werken.