Poetin kan de VS een lelijke pad in de korf zetten met de anti-dollar alliantie die hij aan het oprichten is. De Russen zoeken bondgenoten die samen met hen de greenback als belangrijkste betalingsmunt willen droppen. Betalingen van olie en andere grondstoffen kunnen nu in andere valuta's dan de dollar worden betaald.

Maar achter de anti-dollar alliantie zit nu natuurlijk een veel breder concept, op termijn kan deze alliantie ook een militaire alliantie worden. Vooral in Europa wordt het reilen en zeilen van Poetin op de voeten gevolgd, want op termijn kan de Europese veiligheid in gevaar komen.

Poetin kan de VS een lelijke pad in de korf zetten met de anti-dollar alliantie die hij aan het oprichten is. De Russen zoeken bondgenoten die samen met hen de greenback als belangrijkste betalingsmunt willen droppen. Betalingen van olie en andere grondstoffen kunnen nu in andere valuta's dan de dollar worden betaald. Maar achter de anti-dollar alliantie zit nu natuurlijk een veel breder concept, op termijn kan deze alliantie ook een militaire alliantie worden. Vooral in Europa wordt het reilen en zeilen van Poetin op de voeten gevolgd, want op termijn kan de Europese veiligheid in gevaar komen.