Eind juni maakte N-VA-voorzitter Bart De Wever in De Zevende Dag duidelijk dat de Arco-coöperanten niet meer op een tussenkomst van de regering moeten rekenen. Hij werd daarin bijgetreden door Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten, die zei dat ze "vreesde" voor de tegemoetkoming.

De Economiekes blikken terug op wat allemaal fout liep met de beloofde staatswaarborg voor het Arco-spaargeld. Er resten de coöperanten nog maar weinig mogelijkheden om juridische stappen te ondernemen. Zelfs als de fouten van de overheid, het management van Arco of Belfius kunnen bewezen worden, dan dreigt er verjaring van de feiten.

De beste kans op een oplossing voor coöperanten ligt bij Belfius, zoals collega Patrick Claerhout deze week nog in zijn opinie schreef. Een commerciële geste van de bank botst niet met de Europese of de Belgische wetten. Een groot deel van de coöperanten zou nog altijd klant zijn van Belfius.

Eind juni maakte N-VA-voorzitter Bart De Wever in De Zevende Dag duidelijk dat de Arco-coöperanten niet meer op een tussenkomst van de regering moeten rekenen. Hij werd daarin bijgetreden door Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten, die zei dat ze "vreesde" voor de tegemoetkoming.De Economiekes blikken terug op wat allemaal fout liep met de beloofde staatswaarborg voor het Arco-spaargeld. Er resten de coöperanten nog maar weinig mogelijkheden om juridische stappen te ondernemen. Zelfs als de fouten van de overheid, het management van Arco of Belfius kunnen bewezen worden, dan dreigt er verjaring van de feiten.De beste kans op een oplossing voor coöperanten ligt bij Belfius, zoals collega Patrick Claerhout deze week nog in zijn opinie schreef. Een commerciële geste van de bank botst niet met de Europese of de Belgische wetten. Een groot deel van de coöperanten zou nog altijd klant zijn van Belfius.