Die knal zal namelijk gepaard gaan met een golf van bankroete bedrijven en met een instorting op de financiële markten. De zeer lage rente vormt een goed voorbeeld van wat er misloopt in het financieel system. Een 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie bracht geruime tijd minder dan 2% op

De inflatie bedraagt ongeveer 2%, zodat de reële rente eigenlijk negatief is. Gemiddeld bedraagt de reële rente op Amerikaanse staatsobligaties ongeveer 2% en vroeg of laat zullen we moeten terugkeren naar dat historisch gemiddelde. De VS is geen alleenstaand geval, ook in de meeste Europese landen is de rente onhoudbaar laag.

Die knal zal namelijk gepaard gaan met een golf van bankroete bedrijven en met een instorting op de financiële markten. De zeer lage rente vormt een goed voorbeeld van wat er misloopt in het financieel system. Een 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie bracht geruime tijd minder dan 2% op De inflatie bedraagt ongeveer 2%, zodat de reële rente eigenlijk negatief is. Gemiddeld bedraagt de reële rente op Amerikaanse staatsobligaties ongeveer 2% en vroeg of laat zullen we moeten terugkeren naar dat historisch gemiddelde. De VS is geen alleenstaand geval, ook in de meeste Europese landen is de rente onhoudbaar laag.