De rente op de 10-jarig staatsobligatie bereikte daar een bodem op 25 juli 2012 op 1,43%. In de afgelopen weken werd de kaap van 3% even doorbreken, maar inmiddels is de rente weer teruggevallen na de publicatie van tegenvallende werkloosheidscijfers voor de maand december.

De problemen kunnen echter beginnen wanneer de 10-jarige rente stijgt tot 3,50 - 4 %. De rente op de 30-jarige rente kan dan doorstijgen tot 5%, die op woonkredieten tot 6%. Een plotse stijging van de rente kan een bloedbad veroorzaken, waarbij ook de economie hard zou getroffen worden.

De rente op de 10-jarig staatsobligatie bereikte daar een bodem op 25 juli 2012 op 1,43%. In de afgelopen weken werd de kaap van 3% even doorbreken, maar inmiddels is de rente weer teruggevallen na de publicatie van tegenvallende werkloosheidscijfers voor de maand december. De problemen kunnen echter beginnen wanneer de 10-jarige rente stijgt tot 3,50 - 4 %. De rente op de 30-jarige rente kan dan doorstijgen tot 5%, die op woonkredieten tot 6%. Een plotse stijging van de rente kan een bloedbad veroorzaken, waarbij ook de economie hard zou getroffen worden.