Enkele maanden geleden leek de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw op te lopen boven 3%, maar inmiddels is het tij gelukkig voor de regering in de Verenigde Staten opnieuw gekeerd. Momenteel is die 10-jarige rente opnieuw teruggevallen richting 2,50%.

Voorlopig lijkt er geen direct gevaar te dreigen, maar een plotse stijging van de rente kan het aanslaan van ons spaargeld noodzakelijk maken. Zo'n 'spike' in de rente kan op een onbewaakt moment gebeuren, maar lijkt voorlopig onwaarschijnlijk zonder dat de economische groei sterk aantrekt. We mogen dus hopen dat ons spaargeld alleszins voorlopig nog veilig is.

Enkele maanden geleden leek de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw op te lopen boven 3%, maar inmiddels is het tij gelukkig voor de regering in de Verenigde Staten opnieuw gekeerd. Momenteel is die 10-jarige rente opnieuw teruggevallen richting 2,50%. Voorlopig lijkt er geen direct gevaar te dreigen, maar een plotse stijging van de rente kan het aanslaan van ons spaargeld noodzakelijk maken. Zo'n 'spike' in de rente kan op een onbewaakt moment gebeuren, maar lijkt voorlopig onwaarschijnlijk zonder dat de economische groei sterk aantrekt. We mogen dus hopen dat ons spaargeld alleszins voorlopig nog veilig is.