Sinds het einde van de financiële crisis zijn de bedrijfsresultaten in de Verenigde Staten hoe dan ook sterk gegroeid. Maar het probleem zit eigenlijk bij de Amerikaanse centrale bank, die tot dusver steeds haar gang is mogen gaan. Hoe lang dat nog zal duren, valt moeilijk te zeggen.

Een plotse inflatieopstoot kan de FED dwingen om geldpersen stil te leggen en dan hebben we een probleem. De combinatie van meer inflatie met een nog altijd zwakke Amerikaanse economie kan dodelijk zijn voor Wall Street.

Wanneer de FED aankondigt dat ze zal stoppen met geld drukken wanneer de economie nog altijd zwak is, zal het lot van Wall Street volgens Creatura snel beklonken zijn.

Sinds het einde van de financiële crisis zijn de bedrijfsresultaten in de Verenigde Staten hoe dan ook sterk gegroeid. Maar het probleem zit eigenlijk bij de Amerikaanse centrale bank, die tot dusver steeds haar gang is mogen gaan. Hoe lang dat nog zal duren, valt moeilijk te zeggen. Een plotse inflatieopstoot kan de FED dwingen om geldpersen stil te leggen en dan hebben we een probleem. De combinatie van meer inflatie met een nog altijd zwakke Amerikaanse economie kan dodelijk zijn voor Wall Street. Wanneer de FED aankondigt dat ze zal stoppen met geld drukken wanneer de economie nog altijd zwak is, zal het lot van Wall Street volgens Creatura snel beklonken zijn.