Charles Plosser, president van de Federal Reserve Bank van Philadelphia (die dit jaar overigens niet stemgerechtigd is in het belangrijkste beleidsbepalende comité van het stelsel van centrale banken), verwacht dat de werkloosheid eind dit jaar al onder de 7% van de beroepsbevolking komt.

Hij stelt daarom voor al op korte termijn de extra stimulerende monetaire maatregelen af te bouwen.

Dat was een teleurstelling voor de financiële markten. Sommige indices moesten dan ook donderdag - mede door een licht stijgende kapitaalmarktrente - enig terrein prijsgeven.

Dat was bijvoorbeeld het geval met de Amerikaanse S&P-500 en de Dow Jones. Maar ook met de Franse CAC-40, die last had van tegenvallende cijfers over de Franse economie.

Dit laatste bevestigde nogmaals dat Frankrijk achter blijft bij de Duitse economie. Daar wezen de industriële productie en ook de orders op een blijvend positieve gang van zaken.

Charles Plosser, president van de Federal Reserve Bank van Philadelphia (die dit jaar overigens niet stemgerechtigd is in het belangrijkste beleidsbepalende comité van het stelsel van centrale banken), verwacht dat de werkloosheid eind dit jaar al onder de 7% van de beroepsbevolking komt. Hij stelt daarom voor al op korte termijn de extra stimulerende monetaire maatregelen af te bouwen. Dat was een teleurstelling voor de financiële markten. Sommige indices moesten dan ook donderdag - mede door een licht stijgende kapitaalmarktrente - enig terrein prijsgeven. Dat was bijvoorbeeld het geval met de Amerikaanse S&P-500 en de Dow Jones. Maar ook met de Franse CAC-40, die last had van tegenvallende cijfers over de Franse economie. Dit laatste bevestigde nogmaals dat Frankrijk achter blijft bij de Duitse economie. Daar wezen de industriële productie en ook de orders op een blijvend positieve gang van zaken.