De Brusselse beurs is op haar beurt hoger geopend, met een winst van zowat driekwart procent voor de BEL 20. Met name Nyrstar en KBC liggen goed op koers. Op de continumarkt noteert Dexia voorlopig ongewijzigd en dit ondanks een negatief rapport van ING.

Het is met Dexia op de beurs van kwaad naar erger gegaan. De bank kon alleen met massale overheidssteun overeind worden gehouden en op de beurs lijkt het lot van de aandelen Dexia bezegeld. Steeds meer analisten beschouwen het aandeel Dexia als pure junk.

Albert Ploegh van ING verlaagde vanmorgen het koersdoel voor het aandeel van 10 naar 1 eurocent. Na de emissie van bevoorrechte aandelen voor een bedrag van 5 miljard dollar, onderschreven door de Belgische en de Franse staat, zou de waarde van de gewone aandelen bijna nul bedragen. Ploegh handhaaft dan ook zijn verkoopadvies.

De Brusselse beurs is op haar beurt hoger geopend, met een winst van zowat driekwart procent voor de BEL 20. Met name Nyrstar en KBC liggen goed op koers. Op de continumarkt noteert Dexia voorlopig ongewijzigd en dit ondanks een negatief rapport van ING. Het is met Dexia op de beurs van kwaad naar erger gegaan. De bank kon alleen met massale overheidssteun overeind worden gehouden en op de beurs lijkt het lot van de aandelen Dexia bezegeld. Steeds meer analisten beschouwen het aandeel Dexia als pure junk. Albert Ploegh van ING verlaagde vanmorgen het koersdoel voor het aandeel van 10 naar 1 eurocent. Na de emissie van bevoorrechte aandelen voor een bedrag van 5 miljard dollar, onderschreven door de Belgische en de Franse staat, zou de waarde van de gewone aandelen bijna nul bedragen. Ploegh handhaaft dan ook zijn verkoopadvies.