James Steel, analist bij HSBC Securities (USA) Inc., is van mening dat de evolutie van de platinaprijs niet los kan worden gezien van die van de goudprijs. Ook het goud heeft in de afgelopen weken geen vuist meer kunnen maken, terwijl anderzijds de ergste verkoopdruk is weggevallen.

Ook in het geval van platina speelt tapering door de Amerikaanse centrale bank een rol in het verhaal, maar anderzijds volgt de platinamarkt de evolutie op de automarkt op de voet. Voorlopig lijken de kansen op een forse uitbraak van de platinaprijs relatief beperkt.

James Steel, analist bij HSBC Securities (USA) Inc., is van mening dat de evolutie van de platinaprijs niet los kan worden gezien van die van de goudprijs. Ook het goud heeft in de afgelopen weken geen vuist meer kunnen maken, terwijl anderzijds de ergste verkoopdruk is weggevallen. Ook in het geval van platina speelt tapering door de Amerikaanse centrale bank een rol in het verhaal, maar anderzijds volgt de platinamarkt de evolutie op de automarkt op de voet. Voorlopig lijken de kansen op een forse uitbraak van de platinaprijs relatief beperkt.