De platinaprijs kan rond de huidige prijsniveaus stabiliseren, dit als gevolg van een toegenomen productie en van een lagere vraag. Die lagere vraag heeft dan op de eerste plaats betrekking op de juwelenindustrie.

Sandy Wood, head commercial unit Anglo Platinum (een dochter van Anglo American), is van mening dat het potentieel bij de platinaprijs momenteel niet zo groot meer is.

Volgens Wood is de markt momenteel in evenwicht, zodat de prijs kan stabiliseren rond het niveau van 1800 dollar per troy ounce. In 2008 werd een historische piekprijs bereikt op 2301,50 dollar.

De platinaprijs kan rond de huidige prijsniveaus stabiliseren, dit als gevolg van een toegenomen productie en van een lagere vraag. Die lagere vraag heeft dan op de eerste plaats betrekking op de juwelenindustrie. Sandy Wood, head commercial unit Anglo Platinum (een dochter van Anglo American), is van mening dat het potentieel bij de platinaprijs momenteel niet zo groot meer is. Volgens Wood is de markt momenteel in evenwicht, zodat de prijs kan stabiliseren rond het niveau van 1800 dollar per troy ounce. In 2008 werd een historische piekprijs bereikt op 2301,50 dollar.