Daarnaast is er een nieuw opgericht exchange traded fund (ETF) dat in platina belegt. Volgens HSBC kan tegen die achtergrond de platinaprijs alleen maar stijgen. James Steel, chief precious metals analyst bij HSBC, verwacht namelijk in de komende jaren aanhoudende onrust in de Zuid-Afrikaanse platinamijnen.

De platinaprijs werd in de afgelopen maanden beïnvloed door de forse prijsschommelingen bij het goud, maar de trend voor de langere termijn is toch opwaarts gericht. Inmiddels heeft de platinaprijs opnieuw een piek voor de afgelopen zes weken bereikt, onder andere dankzij het succes van de nieuwe ETF.

Daarnaast is er een nieuw opgericht exchange traded fund (ETF) dat in platina belegt. Volgens HSBC kan tegen die achtergrond de platinaprijs alleen maar stijgen. James Steel, chief precious metals analyst bij HSBC, verwacht namelijk in de komende jaren aanhoudende onrust in de Zuid-Afrikaanse platinamijnen. De platinaprijs werd in de afgelopen maanden beïnvloed door de forse prijsschommelingen bij het goud, maar de trend voor de langere termijn is toch opwaarts gericht. Inmiddels heeft de platinaprijs opnieuw een piek voor de afgelopen zes weken bereikt, onder andere dankzij het succes van de nieuwe ETF.