De platinaprijs noteert opnieuw boven de goudprijs en bereikte het hoogste niveau sinds september 2011. De hoeveelheid fysiek platina onder beheer van de ETF's of trackers die in het fysiek metaal investeren, steeg vorige week naar een recordniveau van 51,5 ton.

Lonmin, de derde grootste platinaproducent, liet weten dat de platina- en palladiumproductie in het vierde kwartaal met een procent op jaarbasis is afgenomen naar respectievelijk 185.000 en 84.000 troy ounce.

De productiecijfers lagen wel beduidend hoger dan in het derde kwartaal, toen 110.000 troy ounce verloren ging door stakingen.

De platinaprijs noteert opnieuw boven de goudprijs en bereikte het hoogste niveau sinds september 2011. De hoeveelheid fysiek platina onder beheer van de ETF's of trackers die in het fysiek metaal investeren, steeg vorige week naar een recordniveau van 51,5 ton. Lonmin, de derde grootste platinaproducent, liet weten dat de platina- en palladiumproductie in het vierde kwartaal met een procent op jaarbasis is afgenomen naar respectievelijk 185.000 en 84.000 troy ounce. De productiecijfers lagen wel beduidend hoger dan in het derde kwartaal, toen 110.000 troy ounce verloren ging door stakingen.