Volgens de World Gold Council daalde de vraag naar goud voor juwelen vorig jaar met 3%, die naar platina voor juwelen steeg volgens Johnson Matthey echter met 1,80%.

De bekende Hasseltse juwelier Denis Van Esser is van mening dat platina een volwaardig alternatief voor goud kan vormen. Het relatief goedkoop zijn ten opzichte van goud werkt onmiskenbaar in het voordeel van het witte metaal.

Van Esser bevestigt dat de vraag naar platina de afgelopen jaren sterk is gestegen, vooral dankzij een toename van de vraag vanuit China. Dat land is nu goed voor ongeveer 68% van de totale platinaconsumptie.

Jonge Indische vrouwen kiezen vaak voor platina

Bij Platinum Guild International merkt country manager Vaishali Banerjee op dat jonge vrouwen in zijn land steeds vaker kiezen voor platina.

Het relatief goedkoop zijn ten opzichte van het goud zit daar voor iets tussen, maar anderzijds is er ook sprake van een modeverschijnsel.

De keuze voor jonge vrouwen voor platina heeft ook te maken met het feit dat op basis van dit edelmetaal prachtige juwelen te maken zijn.

Banerjee gelooft dat 2012 een goed jaar voor platina zal worden. Van Esser treedt die mening bij, de recente stijging van de goudprijs heeft ook de platinaprijs weer naar hogere niveaus getild.

Die trend kan zich in de komende maanden gaan verder zetten. Bovendien blijft de aanhoudende onrust in Zuid-Afrika de platinaprijs opjagen.

Volgens de World Gold Council daalde de vraag naar goud voor juwelen vorig jaar met 3%, die naar platina voor juwelen steeg volgens Johnson Matthey echter met 1,80%. De bekende Hasseltse juwelier Denis Van Esser is van mening dat platina een volwaardig alternatief voor goud kan vormen. Het relatief goedkoop zijn ten opzichte van goud werkt onmiskenbaar in het voordeel van het witte metaal. Van Esser bevestigt dat de vraag naar platina de afgelopen jaren sterk is gestegen, vooral dankzij een toename van de vraag vanuit China. Dat land is nu goed voor ongeveer 68% van de totale platinaconsumptie.Jonge Indische vrouwen kiezen vaak voor platina Bij Platinum Guild International merkt country manager Vaishali Banerjee op dat jonge vrouwen in zijn land steeds vaker kiezen voor platina. Het relatief goedkoop zijn ten opzichte van het goud zit daar voor iets tussen, maar anderzijds is er ook sprake van een modeverschijnsel. De keuze voor jonge vrouwen voor platina heeft ook te maken met het feit dat op basis van dit edelmetaal prachtige juwelen te maken zijn. Banerjee gelooft dat 2012 een goed jaar voor platina zal worden. Van Esser treedt die mening bij, de recente stijging van de goudprijs heeft ook de platinaprijs weer naar hogere niveaus getild. Die trend kan zich in de komende maanden gaan verder zetten. Bovendien blijft de aanhoudende onrust in Zuid-Afrika de platinaprijs opjagen.