Veel institutionele beleggers verkochten hun bankaandelen en kochten in ruil obligaties van de banken. Die obligaties zagen hun rendement namelijk oplopen en werden zodoende dus interessanter.

Volgens de Bank of America Merrill Lynch U.S. Corporates and Banks Index steeg de spread tussen staatsobligaties en obligaties van banken tot bijna 250 basispunten. Over de afgelopen vijf jaar bedroeg die spread gemiddeld slechts 119 basispunten.

TCW Group Inc, AllianceBernstein LP en Advantus Capital Management geven het advies om bankobligaties te kopen, waarbij wordt aangegeven dat de overheid niet meer zal toestaan om nog een bank te laten failliet gaan. Het lesje van Lehman Brothers Holdings in september 2008 is nog niet vergeten.

Obama stelde het congres op 21 januari voor om de grootte van de banken te beperken, het handelen voor eigen rekening te ontmoedigen en te verbieden om te beleggen in hedge funds en private equity fondsen. De risico's voor een belegging in bankobligaties zouden zo een stuk kleiner worden.

Veel institutionele beleggers verkochten hun bankaandelen en kochten in ruil obligaties van de banken. Die obligaties zagen hun rendement namelijk oplopen en werden zodoende dus interessanter. Volgens de Bank of America Merrill Lynch U.S. Corporates and Banks Index steeg de spread tussen staatsobligaties en obligaties van banken tot bijna 250 basispunten. Over de afgelopen vijf jaar bedroeg die spread gemiddeld slechts 119 basispunten. TCW Group Inc, AllianceBernstein LP en Advantus Capital Management geven het advies om bankobligaties te kopen, waarbij wordt aangegeven dat de overheid niet meer zal toestaan om nog een bank te laten failliet gaan. Het lesje van Lehman Brothers Holdings in september 2008 is nog niet vergeten. Obama stelde het congres op 21 januari voor om de grootte van de banken te beperken, het handelen voor eigen rekening te ontmoedigen en te verbieden om te beleggen in hedge funds en private equity fondsen. De risico's voor een belegging in bankobligaties zouden zo een stuk kleiner worden.