De State of the Union speech van president Obama krijgt een gemengde ontvangst. Onder andere het linken van de minimumlonen aan de inflatie zou slecht nieuws kunnen betekenen voor de Amerikaanse arbeidsmarkt, die minder concurrentieel zou kunnen worden.

Anderzijds zou de koopkracht van de armere Amerikanen worden opgetrokken, wat dan weer als een positief signaal kan worden ervaren. Ongeveer 15 miljoen Amerikanen met een laag inkomen zouden namelijk plots meer gaan verdienen. Ook de plannen om meer jobs terug naar de VS te halen werden goed onthaald.

De State of the Union speech van president Obama krijgt een gemengde ontvangst. Onder andere het linken van de minimumlonen aan de inflatie zou slecht nieuws kunnen betekenen voor de Amerikaanse arbeidsmarkt, die minder concurrentieel zou kunnen worden. Anderzijds zou de koopkracht van de armere Amerikanen worden opgetrokken, wat dan weer als een positief signaal kan worden ervaren. Ongeveer 15 miljoen Amerikanen met een laag inkomen zouden namelijk plots meer gaan verdienen. Ook de plannen om meer jobs terug naar de VS te halen werden goed onthaald.