De naam staat voor het ambitieuze plan in 3 luiken waarmee de Japanse regering van premier Shinzo Abe de spiraal van deflatie waarin het land zich al 15 jaar bevindt wil doorbreken.

Het plan combineert extra fiscale en monetaire stimuli via overheidsuitgaven en een onconventionele en ongeziene versoepeling van de monetaire politiek met een beleidshervorming die de nodige structurele veranderingen moet brengen voor een economische groei.

De spectaculaire opmars van de Nikkei, de belangrijkste Japanse index, en de indrukwekkende daling van de yen sinds oktober 2012, tonen hoe uitzonderlijk het plan van Shinzo Abe wel is. Voor een harde kwast is een scherpe beitel nodig, en dat kunnen investeerders alleen maar toejuichen!

De naam staat voor het ambitieuze plan in 3 luiken waarmee de Japanse regering van premier Shinzo Abe de spiraal van deflatie waarin het land zich al 15 jaar bevindt wil doorbreken. Het plan combineert extra fiscale en monetaire stimuli via overheidsuitgaven en een onconventionele en ongeziene versoepeling van de monetaire politiek met een beleidshervorming die de nodige structurele veranderingen moet brengen voor een economische groei. De spectaculaire opmars van de Nikkei, de belangrijkste Japanse index, en de indrukwekkende daling van de yen sinds oktober 2012, tonen hoe uitzonderlijk het plan van Shinzo Abe wel is. Voor een harde kwast is een scherpe beitel nodig, en dat kunnen investeerders alleen maar toejuichen!