Eigenlijk is er geen sprake van een belasting, maar wel van een soort van lening. Het aangeslagen geld zou namelijk na verloop van tijd weer teruggegeven worden.

Bach heeft inmiddels medestanders gevonden, onder andere het Oostenrijks lid van het Europees Parlement Jörg Leichtfried steunt het idee van de Duitser.

Rijken versluizen hun geld naar andere landen

Nochtans is niet iedereen overtuigd van de werkzaamheid van de maatregel. De Oostenrijkse minister van Financiën heeft al gewaarschuwd dat een dergelijke belasting zal leiden tot een verhuis op grote schaal van het geld van de rijken richting andere landen waar het veilig is voor de bijkomende heffing.

Frankrijk heeft een al een uitstroom van miljonairs gezien anticiperend op de plannen om een belasting van 75% te heffen op het inkomen van al wie meer dan 1 miljoen euro per jaar verdient.

Bovendien zou het daadwerkelijk invoeren van de belasting een boel praktische problemen met zich meebrengen. Het idee is niettemin gelanceerd en zal voorlopig niet van de voorgrond verdwijnen.

Eigenlijk is er geen sprake van een belasting, maar wel van een soort van lening. Het aangeslagen geld zou namelijk na verloop van tijd weer teruggegeven worden. Bach heeft inmiddels medestanders gevonden, onder andere het Oostenrijks lid van het Europees Parlement Jörg Leichtfried steunt het idee van de Duitser. Rijken versluizen hun geld naar andere landen Nochtans is niet iedereen overtuigd van de werkzaamheid van de maatregel. De Oostenrijkse minister van Financiën heeft al gewaarschuwd dat een dergelijke belasting zal leiden tot een verhuis op grote schaal van het geld van de rijken richting andere landen waar het veilig is voor de bijkomende heffing. Frankrijk heeft een al een uitstroom van miljonairs gezien anticiperend op de plannen om een belasting van 75% te heffen op het inkomen van al wie meer dan 1 miljoen euro per jaar verdient. Bovendien zou het daadwerkelijk invoeren van de belasting een boel praktische problemen met zich meebrengen. Het idee is niettemin gelanceerd en zal voorlopig niet van de voorgrond verdwijnen.