De daling van de omzet is voornamelijk te wijten aan de evolutie van de wisselkoers. Bij gelijkblijvende wisselkoers van het Britse pond stijgt de omzet in de diepvriesgroentedivisie.

Deze stijging kan de daling van de omzet in de aardappeldivisie bijna volledig opvangen. De omzet ligt hiermee in lijn van de verwachtingen.

PinguinLutosa is actief in de sector van de productie van voedingsmiddelen die gekenmerkt wordt door een stabiele vraag naar eindproducten. PinguinLutosa is er van overtuigd dat de sector van de voeding hierdoor een stabiele en veilige sector is en ook in de rest van 2009 zo zal blijven.

Ondanks de uitdagende marktomstandigheden ziet PinguinLutosa de toekomst met vertrouwen tegemoet. Door verdere operationele verbeteringen verwacht PinguinLutosa de recurrente rendabiliteit verder te kunnen handhaven in het boekjaar 2009.

PinguinLutosa zal blijven focussen op een betere kostenstructuur en verdere integratie van haar activiteiten. De huidige economische omstandigheden maken evenwel dat het moeilijk is om een specifieke prognose voorop te stellen.

De daling van de omzet is voornamelijk te wijten aan de evolutie van de wisselkoers. Bij gelijkblijvende wisselkoers van het Britse pond stijgt de omzet in de diepvriesgroentedivisie. Deze stijging kan de daling van de omzet in de aardappeldivisie bijna volledig opvangen. De omzet ligt hiermee in lijn van de verwachtingen. PinguinLutosa is actief in de sector van de productie van voedingsmiddelen die gekenmerkt wordt door een stabiele vraag naar eindproducten. PinguinLutosa is er van overtuigd dat de sector van de voeding hierdoor een stabiele en veilige sector is en ook in de rest van 2009 zo zal blijven. Ondanks de uitdagende marktomstandigheden ziet PinguinLutosa de toekomst met vertrouwen tegemoet. Door verdere operationele verbeteringen verwacht PinguinLutosa de recurrente rendabiliteit verder te kunnen handhaven in het boekjaar 2009. PinguinLutosa zal blijven focussen op een betere kostenstructuur en verdere integratie van haar activiteiten. De huidige economische omstandigheden maken evenwel dat het moeilijk is om een specifieke prognose voorop te stellen.