* Positief resultaat van 7,0 miljoen euro voor belastingen in lijn met resultaat van vorig jaar

* Positief resultaat van 10,3 miljoen euro na belastingen

* Netto financiële schuld daalt met 21,6 miljoen euro

* Vrije kasstroom verbetert aanzienlijk

* Internationale expansie wordt verder gezet en versterkt

Beide divisies - diepvriesgroenten en aardappelen - werden geconfronteerd met een neerwaartse druk op de verkoopprijzen. Door het seizoenskarakter van landbouwgewassen werkt men in grote mate met jaarlijkse aan- en verkoopcontracten die echter niet op het zelfde moment worden afgesloten.

Hierdoor werd de druk op de verkoopprijzen in de tweede jaarhelft van 2009 nog niet gereflecteerd in een daling van de contractaankoopprijzen in 2009.

De dalende verkoopprijzen zorgen ervoor dat het bedrijfsresultaat (EBIT) van de Groep 15,0 miljoen euro bedraagt in het boekjaar 2009 ten opzichte van 23,4 miljoen euro per 31 december 2008.

De klemtoon voor 2010 zal blijven liggen op kostenbesparingen en optimalisatie van werkkapitaal en supply chain. De inspanningen voor de integratie van de verschillende verkoopsteams zullen in het volgend seizoen hun daadkracht kunnen bewijzen.

De nog steeds onzekere economische omstandigheden maken echter dat het moeilijk blijft om een specifieke prognose voorop te stellen voor 2010 en de komende jaren.

Toch blijft PinguinLutosa ervan overtuigd dat de geografische spreiding, haar productinnovatie en haar servicegerichtheid hun strategisch belang zullen aantonen en dat de fundamenten aanwezig zijn om op termijn verder te groeien.

* Positief resultaat van 7,0 miljoen euro voor belastingen in lijn met resultaat van vorig jaar * Positief resultaat van 10,3 miljoen euro na belastingen * Netto financiële schuld daalt met 21,6 miljoen euro * Vrije kasstroom verbetert aanzienlijk * Internationale expansie wordt verder gezet en versterkt Beide divisies - diepvriesgroenten en aardappelen - werden geconfronteerd met een neerwaartse druk op de verkoopprijzen. Door het seizoenskarakter van landbouwgewassen werkt men in grote mate met jaarlijkse aan- en verkoopcontracten die echter niet op het zelfde moment worden afgesloten. Hierdoor werd de druk op de verkoopprijzen in de tweede jaarhelft van 2009 nog niet gereflecteerd in een daling van de contractaankoopprijzen in 2009. De dalende verkoopprijzen zorgen ervoor dat het bedrijfsresultaat (EBIT) van de Groep 15,0 miljoen euro bedraagt in het boekjaar 2009 ten opzichte van 23,4 miljoen euro per 31 december 2008. De klemtoon voor 2010 zal blijven liggen op kostenbesparingen en optimalisatie van werkkapitaal en supply chain. De inspanningen voor de integratie van de verschillende verkoopsteams zullen in het volgend seizoen hun daadkracht kunnen bewijzen. De nog steeds onzekere economische omstandigheden maken echter dat het moeilijk blijft om een specifieke prognose voorop te stellen voor 2010 en de komende jaren. Toch blijft PinguinLutosa ervan overtuigd dat de geografische spreiding, haar productinnovatie en haar servicegerichtheid hun strategisch belang zullen aantonen en dat de fundamenten aanwezig zijn om op termijn verder te groeien.