Beleggers delen hun portefeuilles vaak op in beleggingscategorieën, wat het gemakkelijker kan maken om vermogensbeheerders in te schakelen voor specifieke vaardigheden.

Pimco richt zich liever op risicofactoren. Naar de mening van de fondsbeheerder verhullen gegroepeerde beleggingscategorieën de daadwerkelijke en gemeenschappelijke risico's van beleggingen.

Pimco ziet valuta's als een risicofactor, maar ze zijn ook een potentiële bron van rendement en diversificatie. Beleggers die valuta kunnen beschouwen als iets anders dan enkel de onbedoelde gevolgen van de buitenlandse beleggingen, kunnen extra mogelijkheden voor diversificatie en rendement realiseren.

Volgens Pimco zouden valuta's hun eigen risicogroep moeten hebben.

Beleggers delen hun portefeuilles vaak op in beleggingscategorieën, wat het gemakkelijker kan maken om vermogensbeheerders in te schakelen voor specifieke vaardigheden. Pimco richt zich liever op risicofactoren. Naar de mening van de fondsbeheerder verhullen gegroepeerde beleggingscategorieën de daadwerkelijke en gemeenschappelijke risico's van beleggingen. Pimco ziet valuta's als een risicofactor, maar ze zijn ook een potentiële bron van rendement en diversificatie. Beleggers die valuta kunnen beschouwen als iets anders dan enkel de onbedoelde gevolgen van de buitenlandse beleggingen, kunnen extra mogelijkheden voor diversificatie en rendement realiseren. Volgens Pimco zouden valuta's hun eigen risicogroep moeten hebben.