Dat geldt voor Griekenland en de andere PIIGS- landen (Portugal, Ierland, Italië en Spanje), maar ook voor de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Wilson spreekt in dat verband van een "ring of fire".

Wilson geeft daarom de voorkeur aan staatsobligaties van emerging markets met een hoge schuldengraad, een lage schuldengraad en nog voldoende ontleningscapacititeit voor de overheid. Op zijn lijstje staan onder andere Brazilië, Mexico en Rusland.

Daarnaast koopt hij ook inflatiegelinkte Australische staatsobligaties. Wilson verwacht dat de rente in Australië nog dit jaar zal worden opgetrokken tot 5%.

Momenteel bedraagt de basisrente daar 4,75%. Zonder de crisis zou die rente zelfs naar 6% kunnen gaan.

Dat geldt voor Griekenland en de andere PIIGS- landen (Portugal, Ierland, Italië en Spanje), maar ook voor de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Wilson spreekt in dat verband van een "ring of fire". Wilson geeft daarom de voorkeur aan staatsobligaties van emerging markets met een hoge schuldengraad, een lage schuldengraad en nog voldoende ontleningscapacititeit voor de overheid. Op zijn lijstje staan onder andere Brazilië, Mexico en Rusland. Daarnaast koopt hij ook inflatiegelinkte Australische staatsobligaties. Wilson verwacht dat de rente in Australië nog dit jaar zal worden opgetrokken tot 5%. Momenteel bedraagt de basisrente daar 4,75%. Zonder de crisis zou die rente zelfs naar 6% kunnen gaan.