De markten in Europa blijven verder normaliseren, maar hoewel de Europese economie stabiel is, is ze nog niet gezond.

De New Neutral is het centrale uitgangspunt van PIMCO's vooruitzichten voor de lange termijn, die zijn vastgesteld tijdens het jaarlijkse Secular Forum.

"De Federal Reserve zal een beleidsrente hanteren van 0% in reële termen, dus gecorrigeerd voor inflatie", zegt Andrew Balls, adjunct-CIO van PIMCO en verantwoordelijk voor het Europese portefeuillebeheer.

"Ook de beleidsrentes van de ECB en de Bank of England zullen zeer laag blijven vanwege de hoge schuldniveaus, demografische ontwikkelingen, krapper begrotingsbeleid, krappere kredietomstandigheden en de gevolgen van de staatsschuldencrisis. Dat heeft brede consequenties voor de Europese markten."

De markten in Europa blijven verder normaliseren, maar hoewel de Europese economie stabiel is, is ze nog niet gezond. De New Neutral is het centrale uitgangspunt van PIMCO's vooruitzichten voor de lange termijn, die zijn vastgesteld tijdens het jaarlijkse Secular Forum. "De Federal Reserve zal een beleidsrente hanteren van 0% in reële termen, dus gecorrigeerd voor inflatie", zegt Andrew Balls, adjunct-CIO van PIMCO en verantwoordelijk voor het Europese portefeuillebeheer. "Ook de beleidsrentes van de ECB en de Bank of England zullen zeer laag blijven vanwege de hoge schuldniveaus, demografische ontwikkelingen, krapper begrotingsbeleid, krappere kredietomstandigheden en de gevolgen van de staatsschuldencrisis. Dat heeft brede consequenties voor de Europese markten."