Er is nogal wat onzekerheid over het potentieel dat Wall Street nog bezit, dit tegen de achtergrond van de fiscale klip.

Saumil Parikh van PIMCO zet in zijn rapport 'Asset Allocation Focus' zet uiteen welk kader PIMCO hanteert voor het begrijpen en formuleren van verwachtingen over de rendementen op Amerikaanse aandelen in de huidige veranderende wereld.

Aandelen zijn een onmisbare beleggingscategorie in portefeuilles die op de lange termijn gericht zijn. Ze zijn uniek in de zin dat ze op termijn significant voordeel kunnen opleveren door posities op zorgvuldige wijze en op grond van een model voor rendementsverwachtingen aan te passen.

Op grond van het basisscenario verwacht Parikh dat de Amerikaanse aandelenmarkt de komende vijf tot tien jaar een nominaal jaarlijks totaalrendement kan laten zien van +4.0% to +5,10%.

Geduld, zorgvuldigheid en het behoedzaam omgaan met negatieve risico's kan de rol van deze volatiele maar interessante beleggingscategorie in portefeuilles ten gunste beïnvloeden.

Er is nogal wat onzekerheid over het potentieel dat Wall Street nog bezit, dit tegen de achtergrond van de fiscale klip. Saumil Parikh van PIMCO zet in zijn rapport 'Asset Allocation Focus' zet uiteen welk kader PIMCO hanteert voor het begrijpen en formuleren van verwachtingen over de rendementen op Amerikaanse aandelen in de huidige veranderende wereld. Aandelen zijn een onmisbare beleggingscategorie in portefeuilles die op de lange termijn gericht zijn. Ze zijn uniek in de zin dat ze op termijn significant voordeel kunnen opleveren door posities op zorgvuldige wijze en op grond van een model voor rendementsverwachtingen aan te passen. Op grond van het basisscenario verwacht Parikh dat de Amerikaanse aandelenmarkt de komende vijf tot tien jaar een nominaal jaarlijks totaalrendement kan laten zien van +4.0% to +5,10%. Geduld, zorgvuldigheid en het behoedzaam omgaan met negatieve risico's kan de rol van deze volatiele maar interessante beleggingscategorie in portefeuilles ten gunste beïnvloeden.