Gross's Pimco Total Return Fund verkocht voor een bedrag van meer dan 3 miljard dollar aan credit- default swaps van landen uit G-7. De obligaties van zes van de zeven G-20 landen werd verzekerd. Italiaanse obligaties waren in de portefeuille van het fonds niet meer opgenomen.

Gross verwacht dat de oplopende begrotingstekorten van de G-7 landen de inflatie gaan stimuleren, waardoor de basisrente naar omhoog zal gaan en de obligatiekoersen gaan dalen.

Het analistenteam van Pimco is van mening dat de kansen dat landen als het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten hun schulden niet kunnen terugbetalen, zijn afgenomen.

Deze landen hebben nog steeds controle over de eigen munt, in tegenstelling tot Griekenland en andere landen uit de eurozone.

Gross's Pimco Total Return Fund verkocht voor een bedrag van meer dan 3 miljard dollar aan credit- default swaps van landen uit G-7. De obligaties van zes van de zeven G-20 landen werd verzekerd. Italiaanse obligaties waren in de portefeuille van het fonds niet meer opgenomen. Gross verwacht dat de oplopende begrotingstekorten van de G-7 landen de inflatie gaan stimuleren, waardoor de basisrente naar omhoog zal gaan en de obligatiekoersen gaan dalen. Het analistenteam van Pimco is van mening dat de kansen dat landen als het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten hun schulden niet kunnen terugbetalen, zijn afgenomen. Deze landen hebben nog steeds controle over de eigen munt, in tegenstelling tot Griekenland en andere landen uit de eurozone.