Enkele hoofdpunten:

- Met zijn 'New neutral' concept geeft Pimco aan dat het de komende jaren een wereld van lage rente en lage groei verwacht. Maar ondanks het feit dat zelfs de groei in China afneemt en de dynamiek in de aandelenmarkten verandert, liggen er nog altijd kansen voor beleggers.

- De huidige waardering van de aandelenmarkten is gerechtvaardigd; aandelen zijn niet goedkoop, maar ook niet duur. In opkomende markten zijn de waarderingen zelfs relatief laag te noemen.

- Beleggers dienen rekening te houden met lange-termijntrends die bepalend zijn voor groei en verandering. Demografische verschuivingen, klimaatverandering en een groeiende middenklasse in de opkomende economieën zullen van grote invloed zijn op de dynamiek van vraag en aanbod.

- Bepaalde industriële sectoren in de VS en elders in de wereld kunnen profiteren van de veranderende dynamiek, vooral samenhangend met nieuwe energiebronnen, productiviteitsgroei, energie-efficiency en elektriciteitsopwekking.

- PIMCO is tevens positief over consumptie; gezien de demografische veranderingen en de opkomst van een middenklasse in de opkomende economieën is een geleidelijke groei van de consumptieve vraag te verwachten.

Enkele hoofdpunten: - Met zijn 'New neutral' concept geeft Pimco aan dat het de komende jaren een wereld van lage rente en lage groei verwacht. Maar ondanks het feit dat zelfs de groei in China afneemt en de dynamiek in de aandelenmarkten verandert, liggen er nog altijd kansen voor beleggers. - De huidige waardering van de aandelenmarkten is gerechtvaardigd; aandelen zijn niet goedkoop, maar ook niet duur. In opkomende markten zijn de waarderingen zelfs relatief laag te noemen. - Beleggers dienen rekening te houden met lange-termijntrends die bepalend zijn voor groei en verandering. Demografische verschuivingen, klimaatverandering en een groeiende middenklasse in de opkomende economieën zullen van grote invloed zijn op de dynamiek van vraag en aanbod. - Bepaalde industriële sectoren in de VS en elders in de wereld kunnen profiteren van de veranderende dynamiek, vooral samenhangend met nieuwe energiebronnen, productiviteitsgroei, energie-efficiency en elektriciteitsopwekking. - PIMCO is tevens positief over consumptie; gezien de demografische veranderingen en de opkomst van een middenklasse in de opkomende economieën is een geleidelijke groei van de consumptieve vraag te verwachten.