PIMCO houdt voor Europa sterk rekening met een recessie: "We achten de kans groot dat de Europese economie reëel met 1,0% tot 0,5% zal krimpen. Internationale beleidsmakers blijken nog altijd niet in staat tot effectieve coördinatie van hun beleid. In deze context verwacht PIMCO dat de drijfveren van beleidsmakers - en de politieke verdeeldheid - in belangrijke mate bepalend zullen zijn voor de economie en het rendement op beleggingen."

Dat zijn enkele van de belangrijkste uitkomsten van het meest recente Cyclical Forum, het driemaandelijkse overleg waarbij de beleggingsexperts van de toonaangevende vermogensbeheerder de vooruitzichten voor de economie en de financiële markten bespreken.

PIMCO's wereldwijde groeiverwachting van 1% tot 1,5% voor de komende één tot anderhalf jaar is lager dan die van veel andere waarnemers en analisten. Saumil Parikh, managing director en portefeuillemanager van PIMCO: "Wij zitten onder de consensusverwachting, die uitgaat van 3% tot 4% groei in 2012 . De bescheiden groeiverwachting is vooral gebaseerd op de groeivooruitzichten voor de Verenigde Staten en Europa, regio's die gezamenlijk (Duitsland niet meegerekend) ongeveer 40% van de wereldeconomie vertegenwoordigen."

PIMCO houdt voor Europa sterk rekening met een recessie: "We achten de kans groot dat de Europese economie reëel met 1,0% tot 0,5% zal krimpen. Internationale beleidsmakers blijken nog altijd niet in staat tot effectieve coördinatie van hun beleid. In deze context verwacht PIMCO dat de drijfveren van beleidsmakers - en de politieke verdeeldheid - in belangrijke mate bepalend zullen zijn voor de economie en het rendement op beleggingen." Dat zijn enkele van de belangrijkste uitkomsten van het meest recente Cyclical Forum, het driemaandelijkse overleg waarbij de beleggingsexperts van de toonaangevende vermogensbeheerder de vooruitzichten voor de economie en de financiële markten bespreken. PIMCO's wereldwijde groeiverwachting van 1% tot 1,5% voor de komende één tot anderhalf jaar is lager dan die van veel andere waarnemers en analisten. Saumil Parikh, managing director en portefeuillemanager van PIMCO: "Wij zitten onder de consensusverwachting, die uitgaat van 3% tot 4% groei in 2012 . De bescheiden groeiverwachting is vooral gebaseerd op de groeivooruitzichten voor de Verenigde Staten en Europa, regio's die gezamenlijk (Duitsland niet meegerekend) ongeveer 40% van de wereldeconomie vertegenwoordigen."