Saumil Parikh, managing director en portefeuillemanager van PIMCO: " De polarisatie in Washington nadert een naoorlogs hoogtepunt, inclusief ideologische verdeeldheid en een verschil van economisch inzicht ten aanzien van het begrotingsbeleid. Gezien deze verschillen van inzicht denken wij dat het begrotingsbeleid niet of slechts in beperkte mate stimulerend zal zijn," aldus Parikh.

Wat betreft het rentebeleid: het Amerikaanse stelsel van Federale banken kondigde aan dat het de korte rente de komende twee jaar vasthoudt op een niveau van rond de 0% en PIMCO houdt er rekening mee dat die periode nog kan worden verlengd, wellicht zelfs tot vijf jaar.

Saumil Parikh, managing director en portefeuillemanager van PIMCO: " De polarisatie in Washington nadert een naoorlogs hoogtepunt, inclusief ideologische verdeeldheid en een verschil van economisch inzicht ten aanzien van het begrotingsbeleid. Gezien deze verschillen van inzicht denken wij dat het begrotingsbeleid niet of slechts in beperkte mate stimulerend zal zijn," aldus Parikh. Wat betreft het rentebeleid: het Amerikaanse stelsel van Federale banken kondigde aan dat het de korte rente de komende twee jaar vasthoudt op een niveau van rond de 0% en PIMCO houdt er rekening mee dat die periode nog kan worden verlengd, wellicht zelfs tot vijf jaar.