Het zijn niet per se de dalende prijzen van staatsobligaties die ervoor zorgen dat spaarders uitgekleed worden tijdens het proces van "schuldliquidatie".

Zelfs als 10-jarige Treasury's op de huidge 3,16% blijven en de Fed Funds dicht bij de 0%, worden spaarders tekortgedaan.

PIMCO pleit voor een hernieuwde waakzaamheid, met de nadruk op de wereldwijd beschikbare "safe spread"-alternatieven voor obligatiemarkten, waaronder de ontwikkeling van schuld in opkomende markten tegen hogere rendementen en genoteerd in andere valuta's dan de dollar.

Het zijn niet per se de dalende prijzen van staatsobligaties die ervoor zorgen dat spaarders uitgekleed worden tijdens het proces van "schuldliquidatie". Zelfs als 10-jarige Treasury's op de huidge 3,16% blijven en de Fed Funds dicht bij de 0%, worden spaarders tekortgedaan. PIMCO pleit voor een hernieuwde waakzaamheid, met de nadruk op de wereldwijd beschikbare "safe spread"-alternatieven voor obligatiemarkten, waaronder de ontwikkeling van schuld in opkomende markten tegen hogere rendementen en genoteerd in andere valuta's dan de dollar.