Staatsobligatie- en kapitaalmarkt-ETF's in Europa omvatten zo'n 65% van de ETF's in Europese vastrentende waarden. De vandaag gelanceerde ETF's bieden beleggers een bredere en innovatievere keuze aan producten, zowel wat betreft benchmarkselectie als liquiditeitsbeheer.

Deze aanvullingen op het aanbod van Source vormen de eerste ETF's voor vastrentende waarden die in samenwerking met PIMCO zijn ontwikkeld en gelanceerd.

Ze combineren de transparantie en het gebruiksgemak die beleggers gewend zijn van Source met PIMCO's toonaangevende visies, gebaseerd op vier decennia aan ervaring in vermogensbeheer.

De ETF's worden in diverse landen geregistreerd, en zijn momenteel beschikbaar voor beleggers in Duitsland, Finland, Ierland, Italië (uitsluitend voor institutionele beleggers), Nederland, Noorwegen en Zweden.

'De nieuwe PIMCO Source ETF's zijn ontwikkeld om in te spelen op de uitdagingen die de huidige marktomstandigheden opwerpen, en om kansen in vastrentende waarden te grijpen zodra ze zich voordoen', zegt Ted Hood, CEO van Source. 'Voor beleggers in staatsobligaties is het interessant dat het PIMCO European Advantage Government Bond Index Source ETF gebaseerd is op de prestaties van PIMCO's innovatieve BBP-gewogen European Advantage Government Bond Index. Daardoor heeft dit ETF niet de neiging om automatisch in landen met hoge schulden te beleggen, zoals bij traditionele marktkapitalisatie-gewogen indices het geval is.'

Staatsobligatie- en kapitaalmarkt-ETF's in Europa omvatten zo'n 65% van de ETF's in Europese vastrentende waarden. De vandaag gelanceerde ETF's bieden beleggers een bredere en innovatievere keuze aan producten, zowel wat betreft benchmarkselectie als liquiditeitsbeheer. Deze aanvullingen op het aanbod van Source vormen de eerste ETF's voor vastrentende waarden die in samenwerking met PIMCO zijn ontwikkeld en gelanceerd. Ze combineren de transparantie en het gebruiksgemak die beleggers gewend zijn van Source met PIMCO's toonaangevende visies, gebaseerd op vier decennia aan ervaring in vermogensbeheer. De ETF's worden in diverse landen geregistreerd, en zijn momenteel beschikbaar voor beleggers in Duitsland, Finland, Ierland, Italië (uitsluitend voor institutionele beleggers), Nederland, Noorwegen en Zweden. 'De nieuwe PIMCO Source ETF's zijn ontwikkeld om in te spelen op de uitdagingen die de huidige marktomstandigheden opwerpen, en om kansen in vastrentende waarden te grijpen zodra ze zich voordoen', zegt Ted Hood, CEO van Source. 'Voor beleggers in staatsobligaties is het interessant dat het PIMCO European Advantage Government Bond Index Source ETF gebaseerd is op de prestaties van PIMCO's innovatieve BBP-gewogen European Advantage Government Bond Index. Daardoor heeft dit ETF niet de neiging om automatisch in landen met hoge schulden te beleggen, zoals bij traditionele marktkapitalisatie-gewogen indices het geval is.'