Pimco lanceert GIS Global Advantage Strategy

Met de GIS Global Advantage Strategy kunnen beleggers in vastrentende waarden in een vroeg stadium inspelen op kansen die worden gecreëerd door de dramatische verschuivingen die momenteel in de wereldeconomie plaatsvinden.

PIMCO’s visie op deze verschuivingen is onlangs naar buiten gebracht naar aanleiding van PIMCO’s zogeheten Secular Forum.

De GIS Global Advantage Strategy, dat onder de hoede staat van CEO en Co-CIO Mohamed El-Erian en Executive Vice President Ramin Toloui, richt zich op een breed scala aan vastrentende beleggingsinstrumenten.

De GIS Global Advantage Strategy hanteert als benchmark de recentelijk geïntroduceerde PIMCO Global Advantage Bond Index (GLADI™).

Deze obligatie-index is de eerste in zijn soort. De index is gebaseerd op alle beleggingscategorieën in vastrentende waarden over de hele wereld (dus ook opkomende markten), van nominale obligaties tot derivaten.

De weging van de componenten van de index is niet louter gebaseerd op marktkapitalisatie – zoals gebruikelijk – maar maakt gebruik van weging op basis van BBP-cijfers per regio.

Dit biedt de mogelijkheid tot vroegtijdige anticyclische aanpassingen, en kan bovendien helpen voorkomen dat er te veel in te hoog gewaardeerde activa wordt belegd. De PIMCO Global Advantage Bond Index wordt bijgehouden door de financiële dienstverlener Markit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content