De evolutie van de credit-default swaps geeft aan dat de kansen dat de wereldeconomie in een recessie beland een stuk kleiner is geworden. Als gevolg daarvan is de kloof tussen credit-default swaps en obligaties opnieuw toegenomen.

Mark Kiesel, managing director bij Pimco, is van mening dat de markt voor bedrijfsobligaties zich snel herstelt. De kloof bedraagt nu nog slechts 25 basispunten, waar dat drie maanden geleden nog maar 2 basispunten was.

Volgens Kiesel zijn er op de markt voor bedrijfsobligaties ronduit koopjes te doen, waardoor het mogelijk is om extra rendementen van 1% te realiseren. In deze periode van lage rentevoeten is zo'n extra rendement hoogst aantrekkelijk.

De evolutie van de credit-default swaps geeft aan dat de kansen dat de wereldeconomie in een recessie beland een stuk kleiner is geworden. Als gevolg daarvan is de kloof tussen credit-default swaps en obligaties opnieuw toegenomen. Mark Kiesel, managing director bij Pimco, is van mening dat de markt voor bedrijfsobligaties zich snel herstelt. De kloof bedraagt nu nog slechts 25 basispunten, waar dat drie maanden geleden nog maar 2 basispunten was. Volgens Kiesel zijn er op de markt voor bedrijfsobligaties ronduit koopjes te doen, waardoor het mogelijk is om extra rendementen van 1% te realiseren. In deze periode van lage rentevoeten is zo'n extra rendement hoogst aantrekkelijk.