PIMCO heeft twee nieuwe fondsen met lage duration geïntroduceerd: het PIMCO GIS Global Low Duration Real Return Fund en het PIMCO GIS Low Duration Global Investment Grade Credit Fund.

Dit zijn twee verschillende strategieën die allebei zo zijn ingericht dat ze een lagere structurele rentegevoeligheid hebben, bedoeld voor beleggers die bezorgd zijn over toenemende renterisico's.

Het PIMCO GIS Low Duration Global Investment Grade Credit Fund richt zich op kortlopende bedrijfsobligaties, waarbij beleggers kunnen profiteren van de consistente alpha die PIMCO met wereldwijde obligaties weet te genereren met minder gevoeligheid voor renterisico's dan een traditionele wereldwijde bedrijfsobligatiestrategie.

Het fonds wordt beheerd door PIMCO's adjunct-CIO Mark Kiesel, die tevens wereldwijd hoofd is van het team dat bedrijfsobligatieportefeuilles beheert.

Het PIMCO GIS Global Low Duration Real Return Fund belegt in inflatiegekoppelde staatsobligaties (ILB's) maar dan met een structureel lager risicoprofiel voor de reële rente vergeleken met traditionele wereldwijde ILB-strategieën.

Het fonds profiteert van PIMCO's uitgebreide expertise op het gebied van real return, en wordt beheerd door Mihir Worah, adjunct-CIO en hoofd van het team dat real-returnportefeuilles beheert.

PIMCO heeft twee nieuwe fondsen met lage duration geïntroduceerd: het PIMCO GIS Global Low Duration Real Return Fund en het PIMCO GIS Low Duration Global Investment Grade Credit Fund. Dit zijn twee verschillende strategieën die allebei zo zijn ingericht dat ze een lagere structurele rentegevoeligheid hebben, bedoeld voor beleggers die bezorgd zijn over toenemende renterisico's. Het PIMCO GIS Low Duration Global Investment Grade Credit Fund richt zich op kortlopende bedrijfsobligaties, waarbij beleggers kunnen profiteren van de consistente alpha die PIMCO met wereldwijde obligaties weet te genereren met minder gevoeligheid voor renterisico's dan een traditionele wereldwijde bedrijfsobligatiestrategie. Het fonds wordt beheerd door PIMCO's adjunct-CIO Mark Kiesel, die tevens wereldwijd hoofd is van het team dat bedrijfsobligatieportefeuilles beheert. Het PIMCO GIS Global Low Duration Real Return Fund belegt in inflatiegekoppelde staatsobligaties (ILB's) maar dan met een structureel lager risicoprofiel voor de reële rente vergeleken met traditionele wereldwijde ILB-strategieën. Het fonds profiteert van PIMCO's uitgebreide expertise op het gebied van real return, en wordt beheerd door Mihir Worah, adjunct-CIO en hoofd van het team dat real-returnportefeuilles beheert.