Hiermee krijgen Europese beleggers toegang tot een veelzijdig, op de Verenigde Staten gericht fonds van vastrentende waarden dat bestand is tegen volatiele marktomstandigheden en zich richt op kapitaalbehoud en het genereren van een aantrekkelijk risicogewogen rendement.

Het fonds belegt in een breed scala van kortlopend vastrentend waardepapier met een hoge kredietbeoordeling.

De strategie richt zich op waardebehoud door het beperken van negatieve risico's en beoogt beleggers een aantrekkelijker risicogewogen rendement te bieden dan de traditionele geldmarktfondsen op dit moment doen.

Het fonds profiteert voor zijn risicobeheer van PIMCO's beleggingsproces, dat een bewezen staat van dienst heeft, en wereldwijde onderzoeksexpertise, wat tot rendementen leidt die tot de top 25% van de markt behoren.

Het fonds wordt geleid door Jerome Schneider, managing director en hoofd van de 'short-term and funding desk', die ook de in de VS geregistreerde variant van het fonds beheert, dat $14 miljard aan beheerd vermogen heeft.

Hiermee krijgen Europese beleggers toegang tot een veelzijdig, op de Verenigde Staten gericht fonds van vastrentende waarden dat bestand is tegen volatiele marktomstandigheden en zich richt op kapitaalbehoud en het genereren van een aantrekkelijk risicogewogen rendement. Het fonds belegt in een breed scala van kortlopend vastrentend waardepapier met een hoge kredietbeoordeling. De strategie richt zich op waardebehoud door het beperken van negatieve risico's en beoogt beleggers een aantrekkelijker risicogewogen rendement te bieden dan de traditionele geldmarktfondsen op dit moment doen. Het fonds profiteert voor zijn risicobeheer van PIMCO's beleggingsproces, dat een bewezen staat van dienst heeft, en wereldwijde onderzoeksexpertise, wat tot rendementen leidt die tot de top 25% van de markt behoren. Het fonds wordt geleid door Jerome Schneider, managing director en hoofd van de 'short-term and funding desk', die ook de in de VS geregistreerde variant van het fonds beheert, dat $14 miljard aan beheerd vermogen heeft.