Deze aanpassingsproblemen maken het volgens PIMCO's CEO en co-CIO Mohamed El-Erian moeilijker voor het IMF om een "trusted advisor" te zijn voor landen over de hele wereld.

Hopelijk wordt de selectieprocedure opengesteld voor kandidaten uit de hele wereld in plaats van alleen Europeanen, mocht Strauss-Kahn opstappen.

Zonder een geloofwaardig en snel herstellend IMF zal Europa geconfronteerd worden met nog meer onzekere vooruitzichten, zullen de structurele hervormingen in de ontwikkelde economieën stagneren en zal het voor de wereld moeilijker worden om ruimte te geven aan de snelgroeiende opkomende economieën.

Deze aanpassingsproblemen maken het volgens PIMCO's CEO en co-CIO Mohamed El-Erian moeilijker voor het IMF om een "trusted advisor" te zijn voor landen over de hele wereld. Hopelijk wordt de selectieprocedure opengesteld voor kandidaten uit de hele wereld in plaats van alleen Europeanen, mocht Strauss-Kahn opstappen. Zonder een geloofwaardig en snel herstellend IMF zal Europa geconfronteerd worden met nog meer onzekere vooruitzichten, zullen de structurele hervormingen in de ontwikkelde economieën stagneren en zal het voor de wereld moeilijker worden om ruimte te geven aan de snelgroeiende opkomende economieën.