Het programma werd vier maanden geleden voorgesteld en raakt nu stilaan op kruissnelheid. Pacific Investment Management, de grootste obligatiebelegger in de wereld en één van de initiatiefnemer van het PPIP, doet echter niet mee.

Het U.S. Treasury Department maakte de namen bekend van negen fondsbeheerders die meedoen, waaronder BlackRock en Invesco. Pimco heeft in juni zijn kandidatuur ingetrokken, zonder dat in eerste instantie duidelijk werd waarom dat was gebeurd.

In een verklaring verwees Pimco naar 'onzekerheden' in het plan. Overigens is het huidige PPIP een teruggeschroefde versie van het oorspronkelijke plan, dat de bedoeling had om 1 miljard dollar aan vastgoedkredieten en mortgage-backed assets van de balansen van de banken te halen.

Naar verluidt zou Pimco zich vooral teruggetrokken hebben vanwege onzekerheid over de mogelijke rendementen. Bovendien zou het totaalplaatje van het programma niet helemaal duidelijk zijn.

Het programma werd vier maanden geleden voorgesteld en raakt nu stilaan op kruissnelheid. Pacific Investment Management, de grootste obligatiebelegger in de wereld en één van de initiatiefnemer van het PPIP, doet echter niet mee. Het U.S. Treasury Department maakte de namen bekend van negen fondsbeheerders die meedoen, waaronder BlackRock en Invesco. Pimco heeft in juni zijn kandidatuur ingetrokken, zonder dat in eerste instantie duidelijk werd waarom dat was gebeurd. In een verklaring verwees Pimco naar 'onzekerheden' in het plan. Overigens is het huidige PPIP een teruggeschroefde versie van het oorspronkelijke plan, dat de bedoeling had om 1 miljard dollar aan vastgoedkredieten en mortgage-backed assets van de balansen van de banken te halen. Naar verluidt zou Pimco zich vooral teruggetrokken hebben vanwege onzekerheid over de mogelijke rendementen. Bovendien zou het totaalplaatje van het programma niet helemaal duidelijk zijn.