De omstandigheid dat de eurozone een monetaire maar geen fiscale unie vormt, leidt tot ingewikkelde coördinatieproblemen.

Gegeven de grote verschillen in de mogelijke uitkomsten van deze problematiek, blijft PIMCO terughoudend ten opzichte van Europese staatsleningen.

Een van de mogelijke scenario's is dat de eurozone intact blijft, maar in verzwakte vorm als er geen verdere fiscale integratie plaatsvindt.

Op de middellange tot lange termijn bestaat bij een of meer landen in de eurozone een significant risico op wanbetaling, en in het uiterste geval is het zelfs mogelijk dat landen uit de eurozone treden.

De omstandigheid dat de eurozone een monetaire maar geen fiscale unie vormt, leidt tot ingewikkelde coördinatieproblemen. Gegeven de grote verschillen in de mogelijke uitkomsten van deze problematiek, blijft PIMCO terughoudend ten opzichte van Europese staatsleningen. Een van de mogelijke scenario's is dat de eurozone intact blijft, maar in verzwakte vorm als er geen verdere fiscale integratie plaatsvindt. Op de middellange tot lange termijn bestaat bij een of meer landen in de eurozone een significant risico op wanbetaling, en in het uiterste geval is het zelfs mogelijk dat landen uit de eurozone treden.