Veel van de uitdagingen in 2013 hebben ofwel een punt van zelfuitputting bereikt, ofwel kunnen worden overwonnen door alternatieve oplossingen.

Voor volgend jaar verwacht PIMCO dat de wereldeconomie groeit tussen 2,5% en 3%. Dat is de uitkomst van het driemaandelijks overleg van de beleggingsexperts van PIMCO, het zogeheten Cyclical Forum.

"Ondanks de sterk uiteenlopende aard van de uitdagingen in het afgelopen jaar heeft de wereldeconomie in 2013 toch groei laten zien", zegt Saumil Parikh, portefeuillebeheerder bij PIMCO. "Dat is grotendeels het gevolg van het geleidelijke herstel in de VS, ondersteund door buitengewoon monetair beleid."

Veel van de uitdagingen in 2013 hebben ofwel een punt van zelfuitputting bereikt, ofwel kunnen worden overwonnen door alternatieve oplossingen. Voor volgend jaar verwacht PIMCO dat de wereldeconomie groeit tussen 2,5% en 3%. Dat is de uitkomst van het driemaandelijks overleg van de beleggingsexperts van PIMCO, het zogeheten Cyclical Forum. "Ondanks de sterk uiteenlopende aard van de uitdagingen in het afgelopen jaar heeft de wereldeconomie in 2013 toch groei laten zien", zegt Saumil Parikh, portefeuillebeheerder bij PIMCO. "Dat is grotendeels het gevolg van het geleidelijke herstel in de VS, ondersteund door buitengewoon monetair beleid."