De reacties liegen er niet om: met zijn maatregelen zou Hollande de Franse economie de nek omwringen. Inmiddels heeft zich een protestgroep van ondernemers gevormd die zich de Pigeons (de duiven) noemen. Zij vrezen dat niemand in Frankrijk nog een bedrijf zal willen opstarten.

Rendement van slechts 1 tot 2%

Starters investeren vaak al hun spaargeld en jaren van inspanningen in hun bedrijf, zonder zichzelf een loon uit te keren. Wanneer ze dat bedrijf verkopen, moeten ze in geval van succes uiteindelijk 60,50% van de uiteindelijke meerwaarde aan de staat uitkeren.

Hierbij moet rekening worden gehouden dat 9 van de 10 startups het niet halen. Na betalen van de meerwaardebelasting blijft nog 39,50% over, waarop jaarlijks 1 tot 2% als welvaartbelasting moet worden betaald. Tenslotte moet er nog eens 45% als erfenisrechten op het resterende bedrag worden betaald in geval van overlijden.

De reacties liegen er niet om: met zijn maatregelen zou Hollande de Franse economie de nek omwringen. Inmiddels heeft zich een protestgroep van ondernemers gevormd die zich de Pigeons (de duiven) noemen. Zij vrezen dat niemand in Frankrijk nog een bedrijf zal willen opstarten. Rendement van slechts 1 tot 2% Starters investeren vaak al hun spaargeld en jaren van inspanningen in hun bedrijf, zonder zichzelf een loon uit te keren. Wanneer ze dat bedrijf verkopen, moeten ze in geval van succes uiteindelijk 60,50% van de uiteindelijke meerwaarde aan de staat uitkeren. Hierbij moet rekening worden gehouden dat 9 van de 10 startups het niet halen. Na betalen van de meerwaardebelasting blijft nog 39,50% over, waarop jaarlijks 1 tot 2% als welvaartbelasting moet worden betaald. Tenslotte moet er nog eens 45% als erfenisrechten op het resterende bedrag worden betaald in geval van overlijden.