Topman Pierre-Olivier Beckers van Delhaize gaf volgende toelichting op de cijfers: "Dankzij de verdere uitvoering van ons New Game Plan kende de opbrengstengroei in het tweede kwartaal een versnelling in alle bedrijfssegmenten. De vergelijkbare omzetgroei, ondersteund door verkoopsinitiatieven en een hogere handelsinflatie, is opnieuw positief in de V.S. Wij zijn in het bijzonder tevreden over de verbeterde volumetendensen in het Zuidoosten van de V.S., terwijl onze activiteiten bij Hannaford hun sterke prestaties verderzetten. Alfa Beta won opnieuw aan marktaandeel en boekte opbrengstengroei ondanks het moeilijke economisch klimaat in Griekenland. De overname van Delta Maxi, waardoor we de opbrengstenbijdrage uit Zuidoost-Europa kunnen versnellen, is een belangrijke stap in de herverdeling van onze portfolio naar grotere groeimarkten."

Over de resultaten wou Beckers nog het volgende kwijt: "Op het einde van de eerste jaarhelft van 2011 zijn onze resultaten in lijn met onze verwachtingen. Ondanks de lichte vertraging in de verwezenlijking van besparingen in de V.S. uit category management en de bevoorradingsketen, zijn we vol vertrouwen dat wij in de tweede helft van het jaar een versnelling van de omzet- en winstontwikkeling zullen realiseren. Bovendien zijn de eerste resultaten van de herpositionering van twee Food Lion markten zeer bemoedigend en versterken onze overtuiging dat we de juiste maatregelen hebben genomen."

Topman Pierre-Olivier Beckers van Delhaize gaf volgende toelichting op de cijfers: "Dankzij de verdere uitvoering van ons New Game Plan kende de opbrengstengroei in het tweede kwartaal een versnelling in alle bedrijfssegmenten. De vergelijkbare omzetgroei, ondersteund door verkoopsinitiatieven en een hogere handelsinflatie, is opnieuw positief in de V.S. Wij zijn in het bijzonder tevreden over de verbeterde volumetendensen in het Zuidoosten van de V.S., terwijl onze activiteiten bij Hannaford hun sterke prestaties verderzetten. Alfa Beta won opnieuw aan marktaandeel en boekte opbrengstengroei ondanks het moeilijke economisch klimaat in Griekenland. De overname van Delta Maxi, waardoor we de opbrengstenbijdrage uit Zuidoost-Europa kunnen versnellen, is een belangrijke stap in de herverdeling van onze portfolio naar grotere groeimarkten." Over de resultaten wou Beckers nog het volgende kwijt: "Op het einde van de eerste jaarhelft van 2011 zijn onze resultaten in lijn met onze verwachtingen. Ondanks de lichte vertraging in de verwezenlijking van besparingen in de V.S. uit category management en de bevoorradingsketen, zijn we vol vertrouwen dat wij in de tweede helft van het jaar een versnelling van de omzet- en winstontwikkeling zullen realiseren. Bovendien zijn de eerste resultaten van de herpositionering van twee Food Lion markten zeer bemoedigend en versterken onze overtuiging dat we de juiste maatregelen hebben genomen."