Jean-Luc Dehaene, voorzitter van de raad van bestuur, gaf volgende toelichting op de kwartaalcijfers: "De aanhoudende verslechtering van de financiële omgeving tegen de achtergrond van Europese schuldcrisis heeft de markten volatieler gemaakt en sterkt ons in onze beslissing om het herstructureringsplan van de Groep versneld uit te voeren. Het risicoprofiel van de Groep is er substantieel door verminderd en de commerciële activiteiten hebben aan visibiliteit gewonnen. Einde juni 2011 doen de commerciële metiers van de Groep het nog steeds goed en tonen ze kwartaal na kwartaal aan hoe belangrijk de bijdrage van Dexia is aan de financiering van de reële economie".

Pierre Mariani, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het Directiecomité, verklaarde: "Tegen een onzekere economische en financiële achtergrond omgeving boekt Dexia in het tweede kwartaal 2011 in al zijn commerciële metiers stijgende resultaten en ontwikkelde het verder zijn commerciële activiteiten. Tegelijkertijd heeft de Groep, zoals aangekondigd in mei, haar financiële herstructurering versneld. Ondanks een moeilijke marktomgeving zijn we erin geslaagd om nagenoeg alle gewaarborgde activa van de portefeuille Financial Products te verkopen wat een belangrijke mijlpaal is van het in mei voorgestelde plan. Dit kwartaal werd eveneens gekenmerkt door de beslissing van de Groep om deel te nemen aan het steunprogramma van het IFF aan Griekenland. Ondanks deze eenmalige elementen bedraagt de Tier 1-ratio van de Groep eind juni 11,4 %, een cijfer dat tot de hoogste van de sector behoort."

Jean-Luc Dehaene, voorzitter van de raad van bestuur, gaf volgende toelichting op de kwartaalcijfers: "De aanhoudende verslechtering van de financiële omgeving tegen de achtergrond van Europese schuldcrisis heeft de markten volatieler gemaakt en sterkt ons in onze beslissing om het herstructureringsplan van de Groep versneld uit te voeren. Het risicoprofiel van de Groep is er substantieel door verminderd en de commerciële activiteiten hebben aan visibiliteit gewonnen. Einde juni 2011 doen de commerciële metiers van de Groep het nog steeds goed en tonen ze kwartaal na kwartaal aan hoe belangrijk de bijdrage van Dexia is aan de financiering van de reële economie". Pierre Mariani, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het Directiecomité, verklaarde: "Tegen een onzekere economische en financiële achtergrond omgeving boekt Dexia in het tweede kwartaal 2011 in al zijn commerciële metiers stijgende resultaten en ontwikkelde het verder zijn commerciële activiteiten. Tegelijkertijd heeft de Groep, zoals aangekondigd in mei, haar financiële herstructurering versneld. Ondanks een moeilijke marktomgeving zijn we erin geslaagd om nagenoeg alle gewaarborgde activa van de portefeuille Financial Products te verkopen wat een belangrijke mijlpaal is van het in mei voorgestelde plan. Dit kwartaal werd eveneens gekenmerkt door de beslissing van de Groep om deel te nemen aan het steunprogramma van het IFF aan Griekenland. Ondanks deze eenmalige elementen bedraagt de Tier 1-ratio van de Groep eind juni 11,4 %, een cijfer dat tot de hoogste van de sector behoort."