Italië stevent op nieuwe verkiezingen af en bij die verkiezingen kan een grote rol zijn weggelegd voor Pier Luigi Bersani, de kandidaat van centrum-links.

Bersani is echter een voormalige communist en dat doet de beleggers toch wel even schrikken. De vraag is welke politiek hij zal volgen in geval hij de verkiezingen wint.

Pier Luigi Bersani probeert de financiële markten gerust te stellen door te verzekeren dat hij de aangekondigde hervormingen onverkort zal doorvoeren.

Bersani haalde gisteren al meteen fors uit naar Silvio Berlusconi, die verklaarde zich geen zorgen te maken over de oplopende spreads tussen Italiaanse en Duitse staatsobligaties.

Italië stevent op nieuwe verkiezingen af en bij die verkiezingen kan een grote rol zijn weggelegd voor Pier Luigi Bersani, de kandidaat van centrum-links. Bersani is echter een voormalige communist en dat doet de beleggers toch wel even schrikken. De vraag is welke politiek hij zal volgen in geval hij de verkiezingen wint. Pier Luigi Bersani probeert de financiële markten gerust te stellen door te verzekeren dat hij de aangekondigde hervormingen onverkort zal doorvoeren. Bersani haalde gisteren al meteen fors uit naar Silvio Berlusconi, die verklaarde zich geen zorgen te maken over de oplopende spreads tussen Italiaanse en Duitse staatsobligaties.