De divisie Weaving Machines kende een sterk eerste kwartaal 2011, voornamelijk door een aanhoudend hoge vraag naar Picanolweefmachines.

Evenwel bleef de Chinese vraag naar weefmachines ook in het eerste kwartaal 2011 op een lager niveau, onder meer door de ontwikkeling van de katoenprijzen, de volatiele wisselkoersen en een tekort aan arbeidskrachten.

Een bijkomende factor is de beperkte beschikbaarheid van bankkredieten als gevolg van Chinese overheidsmaatregelen om de economische groei af te remmen en inflatie tegen te gaan.

De divisie Industries kon de positieve trend van 2010 ook in het eerste kwartaal van 2011 voortzetten door volop de troeven van zijn nieuwe vormlijn (Proferro) en zijn controllercompetenties (PsiControl Mechatronics) uit te spelen.

Dit uitte zich in een toename van de activiteiten in verschillende sectoren zoals compressoren, grondverzetmachines, textielmachines en HVAC (heating, ventilation & airconditioning).

Het orderboek is ook voor het tweede kwartaal van 2011 goed gevuld. De vooruitzichten voor de tweede jaarhelft van 2011 blijven echter onzeker, onder meer door de stijgende energie- en grondstoffenprijzen (bv katoen, maar ook cokes en staalschroot) en de volatiele wisselkoersevoluties.

Ook de beschikbaarheid van elektronicacomponenten zou op middellange termijn beïnvloed kunnen worden door de situatie in Japan.

Picanol blijft voorzichtig aangezien het als exportgericht bedrijf actief is in een volatiele wereldeconomie.

De divisie Weaving Machines kende een sterk eerste kwartaal 2011, voornamelijk door een aanhoudend hoge vraag naar Picanolweefmachines. Evenwel bleef de Chinese vraag naar weefmachines ook in het eerste kwartaal 2011 op een lager niveau, onder meer door de ontwikkeling van de katoenprijzen, de volatiele wisselkoersen en een tekort aan arbeidskrachten. Een bijkomende factor is de beperkte beschikbaarheid van bankkredieten als gevolg van Chinese overheidsmaatregelen om de economische groei af te remmen en inflatie tegen te gaan. De divisie Industries kon de positieve trend van 2010 ook in het eerste kwartaal van 2011 voortzetten door volop de troeven van zijn nieuwe vormlijn (Proferro) en zijn controllercompetenties (PsiControl Mechatronics) uit te spelen. Dit uitte zich in een toename van de activiteiten in verschillende sectoren zoals compressoren, grondverzetmachines, textielmachines en HVAC (heating, ventilation & airconditioning). Het orderboek is ook voor het tweede kwartaal van 2011 goed gevuld. De vooruitzichten voor de tweede jaarhelft van 2011 blijven echter onzeker, onder meer door de stijgende energie- en grondstoffenprijzen (bv katoen, maar ook cokes en staalschroot) en de volatiele wisselkoersevoluties. Ook de beschikbaarheid van elektronicacomponenten zou op middellange termijn beïnvloed kunnen worden door de situatie in Japan. Picanol blijft voorzichtig aangezien het als exportgericht bedrijf actief is in een volatiele wereldeconomie.