De boete moet binnen drie maanden worden betaald. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat het concern er in het vierde kwartaal een voorziening voor treft.

Hoewel het om een groot bedrag gaat (dan de helft van de jaarwinst), kan Philips de boete makkelijk betalen. Het concern heeft een gezonde balans met Eur 2,3 mrd in kas en een nettoschuld van slechts Eur 1,5 mrd op een eigen vermogen van Eur 12,1 mrd.

De boete kwam niet onverwacht en in de koersvorming is de boete al lang verrekend. Al vanaf 2007 waarschuwt het concern dat het onderzoek naar de schending van de mededingingsregels tot een substantiële boete kan leiden met een wezenlijk nadelig effect op het resultaat en de financiële positie. Al in 2009 werd het concern officieel beschuldigd.

Philips gaat in hoger beroep omdat het de boete erg hoog vindt, rekening houdend met het feit dat het onderdeel al in 2001 is verkocht.

Het onderzoek loopt over de periode 1996 - 2006. Philips had het onderdeel in 2001 gedeconsolideerd en in een joint-venture met het Koreaanse LG Displays gebracht (Philips hield een belang van 50%).

Het concern volgens Theodoor Gilissen Bankiers heeft nu nog twee zaken lopen: één over Optical Disk Drives (CD's) en één

over enkele ex-employees in Polen die betrokken zijn bij malversaties bij de verkoop van medische apparatuur aan Poolse ziekenhuizen.

Het concern kan geen inschatting maken van de te verwachten kosten, maar stelt bij de zaak over Optical Disk Drives dat er bij een boete een 'wezenlijk nadelig effect op het resultaat en de financiële positie kan ontstaan'.

Dat staat er niet bij in de zaak van Philips Polska. De koers heeft amper op het nieuws gereageerd en Theodoor Gilissen Bankiers herhaalt het koopadvies op Philips.

De boete moet binnen drie maanden worden betaald. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat het concern er in het vierde kwartaal een voorziening voor treft. Hoewel het om een groot bedrag gaat (dan de helft van de jaarwinst), kan Philips de boete makkelijk betalen. Het concern heeft een gezonde balans met Eur 2,3 mrd in kas en een nettoschuld van slechts Eur 1,5 mrd op een eigen vermogen van Eur 12,1 mrd. De boete kwam niet onverwacht en in de koersvorming is de boete al lang verrekend. Al vanaf 2007 waarschuwt het concern dat het onderzoek naar de schending van de mededingingsregels tot een substantiële boete kan leiden met een wezenlijk nadelig effect op het resultaat en de financiële positie. Al in 2009 werd het concern officieel beschuldigd. Philips gaat in hoger beroep omdat het de boete erg hoog vindt, rekening houdend met het feit dat het onderdeel al in 2001 is verkocht. Het onderzoek loopt over de periode 1996 - 2006. Philips had het onderdeel in 2001 gedeconsolideerd en in een joint-venture met het Koreaanse LG Displays gebracht (Philips hield een belang van 50%). Het concern volgens Theodoor Gilissen Bankiers heeft nu nog twee zaken lopen: één over Optical Disk Drives (CD's) en één over enkele ex-employees in Polen die betrokken zijn bij malversaties bij de verkoop van medische apparatuur aan Poolse ziekenhuizen. Het concern kan geen inschatting maken van de te verwachten kosten, maar stelt bij de zaak over Optical Disk Drives dat er bij een boete een 'wezenlijk nadelig effect op het resultaat en de financiële positie kan ontstaan'. Dat staat er niet bij in de zaak van Philips Polska. De koers heeft amper op het nieuws gereageerd en Theodoor Gilissen Bankiers herhaalt het koopadvies op Philips.