De nettowinst was ook beter dan verwacht: EUR 317 miljoen, terwijl werd gerekend op EUR 259 miljoen. ABN Amro blijft koper.

Het orderboek bij de divisie Healthcare steeg met 7% en liet een sterk momentum zien voor alle regio's in het tweede kwartaal van 2013.

De omzet bij de divisie Consumer Lifestyle (CL) nam met 12% toe in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Deze divisie laat weer sterke groei zien na de desinvestering van Lifestyle

Entertainment.

De lichttak (Lightning) stelde iets teleur, maar de LED-verkopen stegen met 28% en representeren nu 25% van de totale lichtverkopen.

Ook in deze divisie ligt een sterke winstgroei in het vooruitschiet als het Philips lukt om het marktaandeel uit te breiden in de conventionele lichtsector.

Het concern maakt zich zorgen om de economische onzekerheden, maar blijft wel vastberaden om de financiële doelstelling, onder andere een EBITA-marge van 10 tot 12%, te behalen.

De nettowinst was ook beter dan verwacht: EUR 317 miljoen, terwijl werd gerekend op EUR 259 miljoen. ABN Amro blijft koper. Het orderboek bij de divisie Healthcare steeg met 7% en liet een sterk momentum zien voor alle regio's in het tweede kwartaal van 2013. De omzet bij de divisie Consumer Lifestyle (CL) nam met 12% toe in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Deze divisie laat weer sterke groei zien na de desinvestering van Lifestyle Entertainment. De lichttak (Lightning) stelde iets teleur, maar de LED-verkopen stegen met 28% en representeren nu 25% van de totale lichtverkopen. Ook in deze divisie ligt een sterke winstgroei in het vooruitschiet als het Philips lukt om het marktaandeel uit te breiden in de conventionele lichtsector. Het concern maakt zich zorgen om de economische onzekerheden, maar blijft wel vastberaden om de financiële doelstelling, onder andere een EBITA-marge van 10 tot 12%, te behalen.