In september legde Philips teleurstellende doelstellingen op tafel voor de periode 2014- 2016.

Het bedrijf mikt op een EBITA-marge (winst voor aftrek van rente, belasting en afschrijvingen van immateriële activa) van 11 tot 12% in 2016 tegen 10 tot 12% dit jaar. Die raming ligt onder de marktverwachting.

Hoewel ABN Amro ervan overtuigd is dat Philips op het juiste spoor zit met zijn Accelerate! programma - bedoeld om innovatie te bevorderen, klanten centraal te stellen en de operationele performance te verbeteren - en het nieuwe aandeleninkoopprogramma ter waarde van EUR 1,5 miljard voor een kleine positieve noot zorgt, zal in het laatste kwartaal van het jaar de concurrentie intensief zijn in de markt voor medische apparatuur.

In september legde Philips teleurstellende doelstellingen op tafel voor de periode 2014- 2016. Het bedrijf mikt op een EBITA-marge (winst voor aftrek van rente, belasting en afschrijvingen van immateriële activa) van 11 tot 12% in 2016 tegen 10 tot 12% dit jaar. Die raming ligt onder de marktverwachting. Hoewel ABN Amro ervan overtuigd is dat Philips op het juiste spoor zit met zijn Accelerate! programma - bedoeld om innovatie te bevorderen, klanten centraal te stellen en de operationele performance te verbeteren - en het nieuwe aandeleninkoopprogramma ter waarde van EUR 1,5 miljard voor een kleine positieve noot zorgt, zal in het laatste kwartaal van het jaar de concurrentie intensief zijn in de markt voor medische apparatuur.