Op de emerging markets werd een groei met 22% opgetekend. De EBITA bedroeg 504 miljoen euro, wat overeenstemt met 8,90% van de omzet.

In de divisie Consumer Lifestyle werd op jaarbasis een stijging van de aangepaste EBITA met 8,20% opgekend. De nettowinst bedroeg over de verslagperiode 201 miljoen euro.

Gerard Kleisterlee, president en CEO van Royal Philips Electronics, gaf de volgende toelichting op de cijfers: "Ik geloof dat de prestaties die we in de voorbije kwartalen hebben laten optekenen het echte potentieel van onze business portfolio aangetoond hebben. De resultaten zijn van een niveau zoals we in een eerste kwartaal niet eerder hebben gezien. Ondanks die goede resultaten blijft de economische onzekerheid echter hoog en het consumentenvertrouwen laag. In enkele belangrijke markten, zoals de bouw bijvoorbeeld, moet het herstel nog beginnen."

Op de emerging markets werd een groei met 22% opgetekend. De EBITA bedroeg 504 miljoen euro, wat overeenstemt met 8,90% van de omzet. In de divisie Consumer Lifestyle werd op jaarbasis een stijging van de aangepaste EBITA met 8,20% opgekend. De nettowinst bedroeg over de verslagperiode 201 miljoen euro. Gerard Kleisterlee, president en CEO van Royal Philips Electronics, gaf de volgende toelichting op de cijfers: "Ik geloof dat de prestaties die we in de voorbije kwartalen hebben laten optekenen het echte potentieel van onze business portfolio aangetoond hebben. De resultaten zijn van een niveau zoals we in een eerste kwartaal niet eerder hebben gezien. Ondanks die goede resultaten blijft de economische onzekerheid echter hoog en het consumentenvertrouwen laag. In enkele belangrijke markten, zoals de bouw bijvoorbeeld, moet het herstel nog beginnen."