Vooral de lagere verwachtingen ten aanzien van de opkomende markten beschouwen de analisten van ABN Amro als een tegenvaller. Zij volgen Philips met een houdadvies.

Tijdens een conferentie in Florida heeft Frans van Houten, CEO van Philips, de analisten bijgepraat met betrekking tot de prognoses voor dit en volgend jaar.

Van Houten stelde vast dat de vraag naar door Philips ontwikkelde medische apparatuur terugloopt en dat het bedrijf slechts in beperkte mate nieuwe orders voor deze producten ontvangt.

Volgens Van Houten zijn ziekenhuizen terughoudend met het investeren in dure apparatuur nu overheden in Europa -met name in de Zuid-Europese landen- bezig zijn om bezuinigingen door te voeren.

Lange tijd was het elektronicaconcern hoopvol gestemd over de vraag vanuit de opkomende markten naar Philips-producten in 2012 en 2013; CEO Van Houten moest gisteren bekennen dat het optimisme over de orderinstroom vanuit deze markten getemperd moet worden.

Philips blijft snijden in de kosten, hetgeen in 2014 zal moeten resulteren in een besparing van EUR 800 miljoen. Deze kostenbesparingen komen de marges van het bedrijf uiteraard ten goede. Maar zolang voldoende groei uitblijft, zal het effect van de kostenbesparende maatregelen beperkt zijn.

Allesbehalve bemoedigende woorden

De woorden die CEO Van Houten vorige week sprak, waren allesbehalve bemoedigend. Eind april had Philips al laten weten, een afnemende vraag te voorzien. Het is echter zeer teleurstellend dat het bedrijf nu ook tekenen van groeivertraging signaleert in de opkomende markten.

Belangrijkste pluspunt van het aandeel Philips is het aantrekkelijke dividendrendement. In de markt wordt er door sommige partijen op gerekend dat Philips dividendverhogingen zal doorvoeren; de analisten van ABN Amro vragen zich echter af in hoeverre die verwachting realistisch is, zij volgen het aandeel Philips met een houdadvies.

Vooral de lagere verwachtingen ten aanzien van de opkomende markten beschouwen de analisten van ABN Amro als een tegenvaller. Zij volgen Philips met een houdadvies. Tijdens een conferentie in Florida heeft Frans van Houten, CEO van Philips, de analisten bijgepraat met betrekking tot de prognoses voor dit en volgend jaar. Van Houten stelde vast dat de vraag naar door Philips ontwikkelde medische apparatuur terugloopt en dat het bedrijf slechts in beperkte mate nieuwe orders voor deze producten ontvangt. Volgens Van Houten zijn ziekenhuizen terughoudend met het investeren in dure apparatuur nu overheden in Europa -met name in de Zuid-Europese landen- bezig zijn om bezuinigingen door te voeren. Lange tijd was het elektronicaconcern hoopvol gestemd over de vraag vanuit de opkomende markten naar Philips-producten in 2012 en 2013; CEO Van Houten moest gisteren bekennen dat het optimisme over de orderinstroom vanuit deze markten getemperd moet worden. Philips blijft snijden in de kosten, hetgeen in 2014 zal moeten resulteren in een besparing van EUR 800 miljoen. Deze kostenbesparingen komen de marges van het bedrijf uiteraard ten goede. Maar zolang voldoende groei uitblijft, zal het effect van de kostenbesparende maatregelen beperkt zijn.Allesbehalve bemoedigende woorden De woorden die CEO Van Houten vorige week sprak, waren allesbehalve bemoedigend. Eind april had Philips al laten weten, een afnemende vraag te voorzien. Het is echter zeer teleurstellend dat het bedrijf nu ook tekenen van groeivertraging signaleert in de opkomende markten. Belangrijkste pluspunt van het aandeel Philips is het aantrekkelijke dividendrendement. In de markt wordt er door sommige partijen op gerekend dat Philips dividendverhogingen zal doorvoeren; de analisten van ABN Amro vragen zich echter af in hoeverre die verwachting realistisch is, zij volgen het aandeel Philips met een houdadvies.